8-звезден Челси схруска Астън Вила за Коледа 23.12 | 20:02

"Сините" изравниха рекорда си за разгром и нанесоха най-голямата загуба на Астън Вила в историята

От Даниел Любомиров

Челси не показа милост срещу Астън Вила и го съсипа с 8:0, като изпусна да вкара поне още толкова попадения във врататана гостите в последния мач от неделната програма на 18-ия кръг в Премиършип.

Седем различни футболисти в синьо се разписаха за радост на феновете на "Стамфорд Бридж", които видяха и няколко големи пропуски на любимците си, но двубоят беше решен още през първия половин час.

Фернандо Торес откри резултата още в 3-ата минута след красив удар с глава и отбеляза 59-ия си гол в 84-те двубоя под ръководството на Рафаел Бенитес. Ел Ниньо има 20 попадения в 81 мача в Премиършип при други мениджъри.

Давид Луиш в 29-ата минута изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар в стил "Дидие Дрогба" и покачи аванса на домакините на 2:0. Бранителят, който в днешния мач игра като дефанзивен халф, откри головата си сметка в Премиършип.

Третото попадение в 43-ата минута бе дело на Бранислав Иванович, който бе асистирал за първия гол във вратата на Астън Вила. Защитникът от Сърбия дебютира в английския елит именно срещу "виланите", а и вкара два пъти при последния успех на Челси над този съперник с 4:2 през март 2012.

Франк Лампард маркира юбилейния си мач номер 500 като титуляр със супер гол в 58-ата минута, след като простреля вратаря Брад Гузан от около 25 метра с безпощадно воле. Това бе и попадение номер 100 за халфа в Лондон.

Рамиреш ознаменува влизането си като резерва с бърз гол за 5:0 в 75-ата минута, а друга резерва - Оскар - направи 6:0 от дузпа 4 по-късно.

Еден Азар се отличи със силни изяви през целия мач и в крайна сметка стигна до заслужено попадение на сметката си за 7:0 7 минути преди края.

Лукас Пиасон дебютира в английския елит малко преди финалните мигове на срещата и можеше да запише и гол, но пропусна дузпа в 90-ата минута.

Рамиреш обаче не показа милост и наниза 8-ия гол в мрежата на клетия вратар Брад Гузан в продължението на мача.

Вижте видео от фиестата на "Стамфорд Бридж".

Като цяло Челси тотално надигра гостите и можеше да ги съкруши с двуцифрен резултат, но пък им нанесе най-голямата загуба в историята на Премиършип. Досегашният антирекорд на "виланите" бе 1:7 именно като гост на Челси през 2010-та година.

Самият мач започна идеално за "сините" и те се поздравиха с откриване на резултата още при първия си шанс и поглед към противниковата врата. Бранислав Иванович напредна по десния фланг и центрира отлично в наказателното поле, а Торес много красиво с глава от 10 метра прати кълбото неспасяемо за Гузан - 1:0.

Ел Ниньо отново индикира, че излиза от игровата криза под ръководството на Рафа Бенитес и вкара за 7-ми път в последните си 6 мача.

Давид Луиш реализира по прекрасен начин втория гол в 29-ата минута с точно изпълнение на пряк свободен удар и доказа, че в състава си Челси има защитници, които имат уменията да реализират и попадения.

Бранислав Иванович също доказа тази теза, когато след добавка с глава отблизо направи 3:0 120 секунди преди края на първото полувреме. Сърбинът стана най-точният стрелец сред бранителите в Премиършип с 4 гола на сметката си - 1 повече от Патрис Евра, който днес се разписа при равенството на Манчестър Юнайтед 1:1 като гост на Суонси.

Второто полувреме започна по същия вихрен начин за Челси, които направиха няколко големи пропуска, а Гузан се намеси решително и показа класа под рамката, въпреки че не бе пожален от "сините".

Франк Лампард в 58-ата минута с изключителен гол от около 25 метра се разписа за 130-ти път в Премиършип и стана водещ реализатор в историята на Челси, що се отнася до елита на Англия.

Две от резервите на Рафаел Бенитес комбинираха отлично за 5-ия гол в мача. Бразилецът Лукаш Пиазон дебютира в Премиършип и изведе отлично Рамиреш на стрелкова позиция, а сънародникът му хладнокръвно наказа Гузан за 5:0.

Друг от появилите се след почивката - Оскар - бе точен от дузпа в 79-ата минута, за да увеличи още преднината на "сините".

Еден Азар ознаменува брилянтната си игра по време на целия двубой и вкара забележително 7-мо попадение във вратата на гостите от много малък ъгъл.

Рамиреш оформи крайното 8:0 в продължението на срещата, след като секунди по-рано Пиазон бе пропуснал да вкара първия си гол в Англия от дузпа.

Така Рафа Бенитес постигна най-изразителната си победа в Премиършип, а Челси изравни рекорда си за най-голям разгром, след като през 2010-та съкруши Уигън също с 8:0.

Водещи

Най-четени