Anonymous готвят нова атака над Формула 1 31.05 | 16:06

"Започвайки от 7 юни и завършвайки на 10 юни, "Анонимъс" ще срути всички сайтове и сървъри на Формула 1, цялата информационна база и всичко свързано с Формула 1, което намерим в интернет. Предупредени сте", се казва в изявление на хакерите

От Мариян Найденов

Хакерската група "Анонимъс" (Anonymous) отправи нова заплаха по адрес на Формула 1, след като кибер организацията вече атакува веднъж, саботирайки официалния уебсайт на "кралските гонки" по време на Гран при на Бахрейн.

Този път "Анонимъс" са насочили погледа си към предстоящото Гран при на Канада, а причина за това са студентските протести в Квебек. Наскоро "анонимните" стартираха акция с име "Операция Бахрейн", а обект на атаката им бе политическият режим в Кралството и газенето на човешки права.

Този път "Анонимъс" са солидарни със студентските протести в Квебек, където млади хора се бунтуват срещу плановете на властта за увеличаване на таксите за образование. Протестите в Квебек вървят вече 107-и ден.

"Анонимъс" няма да атакуват за първи път в тази посока, като хакерската група вече пое отговорност за сриването на официалните уебсайтове на местния парламент и полиция в Квебек.

"Както направихме и в Бахрейн, "Анонимъс" планира да развали малкото парти на г-н Екълстоун. Започвайки от 7 юни и завършвайки на 10 юни, "Анонимъс" ще срути всички сайтове и сървъри на Формула 1, цялата информационна база и всичко свързано с Формула 1, което намерим в интернет. Предупредени сте", се казва в изявлението на хакерите.

Водещи

Най-четени