CVC и Екълстоун повториха - Формула 1 не е за продан 04.05 | 15:20

CVC Capital Partners отговори на публичното изявление на News Corp и EXOR, които официализираха интереса си към "кралските гонки"

От iNews.bg

Собствениците на Формула 1 CVC Capital Partners отговориха почти мигновенно на направеното от News Coproration и EXOR изявление, с което те обявиха публично намерението си да преговарят за закупуването на правата върху спорта.

Както и се очакваше обаче, кореспондирайки и с думите на Бърни Екълстоун преди броени дни, от CVC бяха категорични: Формула 1 не е за продан. Оглавяваната от Екълстоун компания все пак призна, че към тях е бил осъществен "приятелски подход" от страна News Corporation, ръководена от фамилия Мърдок.

От CVC също така добавиха, че въпреки нежеланието си да се разделят с Формула 1 на този етап, припознават News Corp и EXOR като качествени потенциални инвеститори.

"CVC може да потвърди, че наскоро бе потърсен контакт от страна на консорциума Exor News Corporation", се казва в изявлението.

"Джеймс Мърдок ни информира, че ни търси с приятелски намерения, на един много ранен етап. Осъзнавайки също така, че Формула 1 е собственост на CVC и понастоящем не се продава".

"CVC припознава качеството на Exor и News Corporation като потенциални инвеститори, но всяка една инвестиция във Формула 1 ще се нуждае от одобрението на CVC. Трябва да бъде и показано, че тя е в интерес на спорта и неговите акционери, взети под въпрос като едно цяло", добавят от CVC Capital Partners.

Водещи