Sky Sports: Григор Димитров има потенциал да влезе в топ 10 13.03 | 15:18

Гришо получи поредното си признание от коментаторите

От Даниел Любомиров

"Григор Димитров има потенциал и класа, за да влезе в топ 10 на световната ранглиста съвсем скоро", единодушни бяха коментаторите на Sky Sports Бари Милнс и Марк Печи по време на мача между българина и световния номер 1 Новак Джокович.

Особено през първия сет суперлативите за играта на Гришо не липсваха, като той успя дори да привлече по-голям зрителски интерес към срещата на Централния корт.

"Димитров никога не е бил по-високо от 30-тото място, но всеки треньор, с когото е работил, е изпадал в делириум от качествата на българина.

Определено потенциалът на Григор те кара да мислиш, че мястото му е топ 10. Може никога да не стигне до този ранг, но той е един от тези играчи, на които подобно място им приляга", чуха още зрителите на Sky Sports 3.

Коментаторското дуо беше също така единодушно, че Димитров се е сринал най-вече заради репутацията на Новак Джокович, а не заради действията на сърбина на корта.

Когато вторият сет приключи за около 15 минути, анализът на Sky Sports изглеждаше логичен.

"Докато Гришо не се отърве от собствените си демони, никога няма да разгърне пълния си потенциал. В един мач той прави много ефектни и красиви удари, които често вкарва и впечатлява, но за сметка на това му куцат най-базовите елементи от играта.

Григор изглеждаше така, сякаш сам не си повярва, че може да вземе сет на Джокович и докато не се отърси от подобна липса на увереност, никога няма да прогресира до върховете в тениса".

Водещи

Най-четени