Адриан Сутил: Люис Хамилтън е страхливец 01.02 | 09:44

Осъденият условно Сутил се оплака от липсата на подкрепа в лицето на приятеля си Люис

От Даниел Любомиров

Бившият пилот на Форс Индия Адриан Сутил вчера получи условна присъда от съда за инцидентите в бара в Шанхай, когато нанесе телесни повреди на отборния директор на Лотус Ерик Лукс.

Вчера по време на изслушването Сутил опита да обясни, че е направил всичко възможно, за да се извини и да даде да се разбере, че хвърлянето на бутилка от негова страна не е било умишлено.

Люис Хамилтън трябваше да присъства на събитието в ролята на свидетел, който се очакваше да подкрепи своя добър приятел Сутил. Британкият пилот на МакЛарън написа обаче, че не помни изобщо никакви елементи от въпросната вечер и неговите показания не послужиха за каузата на Сутил, който по-късно получи присъда.

Според различни слухове във Формула 1 средите, именно този процес е причината Сутил да не си намери отбор за сезон 2012.

"Люис е страхливец", оплака се Сутил пред вестник Bild. "Не искам да съм приятел с някого като него. Ако ме питате мен, той не е никакъв мъж. Дори баща му ми писа, за да ми пожелае успех по време на процеса. От Люис - нищо."

"Той дори смени телефонния си номер, за да не мога да се свържа с него", добави Сутил.

Агентът на пилота Манфред Зимерман призна, че клиентът му почти сигурно ще остане извън стартовата решетка за тазгодишната кампания, но посочи, че лицензът му не е застрашен.

Имаше притеснения, че заради процеса ФИА ще му отнеме разрешителното, но явно това няма да се случи.

Водещи

Най-четени