Година затвор грози Адриан Сутил 13.01 | 16:20

Адриан Сутил може да бъде признат за виновен в обвинението, че умишлено е нанесъл телесни повреди на съсобственика на Лотус

От Даниел Любомиров

Адриан Сутил може да получи присъда от порядъка на една година затвор, ако бъде признат за виновен в обвинението, че умишлено е нанесъл телесни повреди на съсобственика на Лотус Ерик Лукс.

Инцидентът се случи през април миналата година по време на уикенда за Гран при на Китай, а съдебният процес започна тази седмица. Самият Лукс е подал жалба, а според непотвърдени слухове китайските власти са забранили на Сутил да влиза в страната - това е причината той да бъде уволнен от Форс Индия и все още да не може да си намери нов отбор.

В нощен клуб в Шанхай Сутил се е сблъскал с Лукс и според една от версиите, е хвърлил бутилка от шампанско по него. Вратът на Лукс е бил наранен, а цялата му фланелка е подгизнала от кръвта, като за щастие раната не е засегнала важна артерия.

Мениджърът на Сутил - Манфред Зимерман, вярва, че процесът ще свърши благополучно за клиента му и той няма да бъде наказан сурово. "Уверени сме, че истината ще излезе наяве и ще се заключи, че атаката не е била предумишлена. Нямаме притеснения относно това."

Пилотът на МакЛарън Люис Хамилтън е близък приятел на Сутил и е бил с него през въпросната вечер, като може да бъде извикан за свидетел по делото.

Ако съдът прецени, че бившият състезател на Форс Индия не е действал преднамерено, може да му наложи гаранция или условна присъда.

Водещи

Най-четени