Азаренка детронира Клайстерс в Маями 31.03 | 09:50

Беларускинята победи с 2:0 сета белгийката и ще срещне Вера Звонарьора в полуфиналите на турнира

От iNews.bg

Вера Звонарьова се наложи със 7-5 6-3 над Агнешка Радванска в 1/4 финална среща от турнира в Маями.

В първия сет след равностойна игра се стигна до 5:5, но при този резултат рускинята се мобилизира и спечели 2 поредни гейма стигайки до крайното 7-5. Втория сет мина под диктовката на Звонарьова и така тя се класира за 1/2 финалите, където ще се изправи срещу Виктория Азаренка, която в 1/4 финалната фаза детронира защитаващата титлата си Ким Клайстерс.

Азаренка победи с 6-3 6-3 Клайстерс, като показа по-стабилна игра по време на мача и логично спечели срещата без особени проблеми. В първия сет беларускинята поведе с 5:1 гейма, след това Клайстерс спечели два поредни гейма в своя полза, но силите на белгийката не се оказаха достатъчни и тя не стигна до обрат. Вторият гейм също мина под диктовката на Азаренка, която след 6-3, 6-3 в своя полза сломи съпротивата на Клайстерс и се класира за 1/2 финалите.

Звонарьова има шансове да измести Ким Клайстерс от второто място в WTA ранглистата още през следващия понеделник, но за целта ще трябва да спечели турнира. В другия полуфинал пък една срещу друга ще се изправят Шарапова и Петкович.

Водещи

Най-четени