Водачите в световната ранглиста продължават напред в Маями 27.03 | 09:25

Надал и Возняцки с успехи на американска земя, Родик напусна турнира и Топ 10

От iNews.bg

Световният №1 в мъжкия тенис Рафаел Надал постигна победа във втория кръг на тенис турнира от сериите Мастърс в Маями. Испанецът преодоля съпротивата на Кей Нишикори (Япония) и го надигра с 6-4, 6-4 за малко над 100 минути, в които Надал не допусна пробив в своето подаване.

Испанецът все още няма титла в Маями, като през 2005 и 2008 година загуби на финала. Той очаква сънародника си Фелисиано Лопес в третия кръг. Лопес наниза 18 аса и отстрани номер 26 Хуан Игнасио Чела (Аржентина) със 7:6(3), 3:6, 6:4 за малко повече от два часа.

Миналогодишният финалист Томаш Бердих от Чехия също продължава напред. Седмият поставен Бердих се наложи с 6-1, 6-7(4), 6-0 над Рубен Рамирес Идалго от Испания. Чехът очаква в третия кръг Карлос Белок (Аржентина), който победи номер 28 Ернестс Гулбис (Латвия) с 6-1, 2-6, 6-4.

Първата ракета на САЩ Анди Родик се сбогува с мястото си в Топ 10 на световния мъжки тенис, след като днес той приключи с участието си на "Мастърс"-а в Маями.

Родик претърпя поражение с 0:2 сета - 4-6 6-7(4) от уругваеца Пабло Куевас, като му предстои да се смъкне най-малко до 13-а позиция в ранглистата на ATP. Това зависи от представянето на други тенисисти, като е напълно възможно Родик да се озове и на по-задна позиция след приключване на турнира.

Американецът игра слабо срещу 67-ия в света Куевас, като заслужено напуска надпреварата в своята родина. На практика представянето на Родик в тазгодишния "Мастърс" в Маями бе в пълен противовес с миналогодишното му, когато Анди успя и да спечели титлата.

Освен от Родик, турнирът в Маями бе напуснат и от други сериозни имена, сред които Маркос Багдатис, Юрген Мелцер и Ернестс Гулбис.

Багдатис сведе глава пред квалификанта Оливие Рокюс от Белгия, докато Мелцер бе сломен в два сета от Филип Печнер. Карлос Берлоча пък се справи с талантливия Гулбис.

В схемата при жените напред продължават световната номер 1 Каролине Возцяцки и голямата звезда на руския тенис Мария Шарапова. Возняцки победи Даниела Хантухова (Словакия) с 6-1, 7-6(7), постигайки поредна победа през сезона. Датчанката има само три загуби в 24 мача през този сезон, като вече спечели и две титли. Шарапова пък надделя над участващата с "уайлд кард" Забине Лисицки от Германия с 6-0, 7-6(1), а в следващия кръг ще играе със Саманта Стоусър от Австралия.

За място на четвъртфиналите тя ще срещне номер 21 Андрея Петкович (Германия), която не срещна проблеми срещу чехкинята Ивета Бенешова и я победи с 6-0, 6-3 за малко над един час игра.

Носителката на трофея  от 2006 година Светлана Кузнецова (Русия) обаче приключи участието си в тазгодишното издание на надпреварата, отстъпвайки на китайката Шуай Пън с 6-3, 6-1 за 75 минути.

Водещи

Най-четени