Аксел Лунд Свиндал пропуска стартовете в Банско заради контузия 20.02 | 13:36

Световният шампион няма да вземе участие и на благотворителните стартове на Витоша

От Краси Киров

Световният шампион в суперкомбинацията Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) ще пропусне следващия старт за Световната купа в Банско, заради от контузия на коляното.

28-годишният норвежец, който е двукратен носител на Световната купа, напусна немския зимен център Гармиш-Партенкирхен, за да се подложи на лечение на коляното в Осло.

Свиндал се оплака от болки в коляното след спускането от СП в Гармиш-Партенкирхен на 12 февруари, където завърши на пето място. Норвежкият тим съобщи, че Свиндал ще е готов за състезанията от СК в Норвегия на 12 март, които включват спускане и супергигантски слалом.

Стартовете за Световната купа в Банско са на 26 и 27 февруари и включват слалом и суперкомбинация. Освен Свиндал в планинския ни курорт няма да карат още Карло Янка и Бенямин Райх, които също имат здравословни проблеми.

Норвежецът трябваше да участва у нас и в паралелния слалом на Витоша на 24 февруари. Състезанието, организирано от БФСКи, ще се състои на осветление на писта "Витошко лале" и е с благотворителна цел, като набраните средства ще отидат за подкрепа на младите таланти в ските.

Водещи

Най-четени