Алегри за Касано: Ние го съживихме за футбола 18.08 | 23:33

Треньорът на Милан иска професионално отношение от разколебания си нападател

От Даниел Любомиров

Треньорът на Милан Масимилиано Алегри индиректно заяви, че в действителност италианският национал Антонио Касано може да напусне "росонерите", и то в посока Интер.

Наставникът на вицешампионите подчерта, че именно отборът му има ключовата роля във възстановяването на нападателя от тежката болест през миналия сезон. Също така Алегри напомни на играча си, че трябва да се държи професионално докато носи екипа на Милан.

"До края на трансферния прозорец има време, всичко може да стане, но докато е наш играч, Антонио трябва да се държи като професионалист", каза Алегри. "Той е футболист на Милан и може да постигне успехи тук. Ние направихме страхотни неща за него - помогнахме му да се възстанови от операцията, върнахме го във форма, подготвихме го за Евро 2012.

Исках да поговоря с него, за да разбера каква е точно ситуацията. Исках да го уверя, че той е важен за нас, но също така исках да ми гарантира, че е уверен в проекта ни и в действителност иска да остане."

Според разпространените информации от италианските медии Антонио Касано е крайно недоволен от трансферите на ключови футболисти на Милан - Тиаго Силва и Златан Ибрахимович.

Националът на Италия е пожелал да се махне от клуба, защото не вярва, че с този състав "росонерите" могат да спечелят трофей през новия сезон.

По-рано днес стана ясно, че има вероятност Интер да привлече Касано и да го размени с ненужния Джампаоло Пацини.

Водещи

Най-четени