Алекс Фъргюсън прекрати бойкота си към BBC 25.08 | 15:25

Шотландецът изглади отношенията си с британския медиен гигант, след седем години на мълчание

От iNews.bg

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън отново ще говори пред репортери на британския медиен гигант BBC, след като днес от корпорацията официално потвърдиха, че легендарният шотландец е изгладил противоречията си с тях.

Бойкотът на Фъргюсън стартира през 2004, когато BBC излъчи документален филм, съдържащ обвинения спрямо един от синовете на шотландеца - Джейсън Фъргюсън.

Тогава разследващите журналисти от "Панорама" разкриха, че Джейсън е използвал връзките на баща си, за да пласира футболисти в различни клубове. Нещо, което крайно вбеси шотландеца, който спря да контактува по какъвто и да е начин с медията и нейните подразделения.

Днес обаче корпорацията излезе със специално съобщение, от което стана ясно, че Алекс Фъргюсън е провел "омиротворителна" среща с генералния директор на компанията Марк Томпсън и директора на BBC North Питър Салмън, която е приключила с успех.

"Сър Алекс и BBC оставиха зад гърба си всички трудности, които доведоха до неговото неявяване във всички програми на медията. Всички проблеми бяха изгладени за задоволство и на двете страни. Сега сър Алекс ще бъде на разположение на BBC за Match of the Day, Radio 5 live и други програми. Нито една от двете страни няма да даде повече коментари по темата", допълват от BBC.

Водещи