Сър Алекс разкри, че е искал Паоло Малдини на "Олд Трафорд" 06.09 | 15:42

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън често получава това, което иска, но не така са стояли нещата по отношение на един от символите на Милан и италианския футбол - Паоло Малдини

От Мариян Найденов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън често получава това, което иска, но не така са стояли нещата по отношение на един от символите на Милан и италианския футбол - Паоло Малдини.

Митичният шотландец осъществи посещение във Вечния град Рим, като веднага бе "сгащен" за интервю от един от водещите спортни ежедневници на Ботуша - "Кориере дело Спорт". Попитан кой футболист от Италия е искал да види на "Олд Трафорд" с фланелката на Юнайтед, Фърги довери:

"Веднъж попитах бащата на Паоло Малдини - Чезаре, относно подобна възможност", започна сър Алекс. "Той ме погледна така, сякаш съм си изгубил ума. Това бе достатъчно за мен, за да разбера, че отговорът би бил "не"", добави Фърги.

Шотландецът не скри, че се е възхищавал силно и на гения на Джанфранко Дзола, който направи страхотна кариера на Острова с екипа на Челси.

"Джанфранко Дзола - обичах го много. Той винаги играеше с усмивка на лицето си, както и с правилния спортен дух".

Мениджърът на Манчестър Юнайтед не пропусна и да отдаде почит на Ариго Саки, определяйки го като истински революционер в италианския футбол.

"Саки промени италианския футбол, благодарение на своята система 4-4-2. Той се отърва от катеначото, налагайки игра със силна преса по целия терен. Дотогава италианският манталитет бе да се атакува с внимание, а изведнъж от катеначото вече нямаше и следа. Появи се отбор, който предпочиташе да атакува съперника си, вместо да изчаква на контраатака. Това бе страхотна промяна", отбеляза Фъргюсън.

Водещи

Най-четени