Александра Попова ще носи българското знаме на Олимпиадата в Инсбрук 11.01 | 16:35

Церемонията по откриването на игрите е в петък, 13 януари, от 18:30 часа

От Мариян Найденов

С 10-те си победи в международни стартове и в България 15-годишната алпийка Александра Попова заслужи честта да носи знамето на откриването на първите зимни младежки олимпийски игри в Инсбрук (Австрия), съобщиха от БОК. Церемонията е в петък, 13 януари, от 18:30 часа.

"Много съм щастлива, че са избрали мен да нося българския трибагреник, и много се вълнувам", каза талантливата скиорка. "Много се вълнувам. Церемонията по никакъв начин няма да ми попречи на стартовете."

Александра Попова започва олимпийското си участие още в събота със супер Г от 10:30 ч. Тя направи първа тренировка в местността Пачерхофел и разказа, че пистите са отлично подготвени.

Според нейния треньор Ивайло Борисов, ако тя успее да покаже най-доброто, на което е способна, ще има повод да зарадва цяла България. Това очевидно е и заявка за призово класиране.

11-те българи, които ще участват в игрите, са настанени в новопостроените блокчета на олимпийското село заедно с отборите на Русия и Беларус. Селото е едно от най-добрите, които е имало дори и на големи олимпиади. Условията са чудесни, състезателите закусват в селото, а обядът и вечерята са в Конгресния център, където е изнесена и културно-образователната програма на игрите.

Според генералния секретар на БОК Белчо Горанов страната ни има добри традиции в участието си на зимни фестивали досега, където първите си успехи направи и скачачът Владимир Зографски, така че защо да не се надяваме на добри новини и от Инсбрук.

Водещи

Най-четени