Алексиев и Братоев получиха индивидуални награди в лигата 09.07 | 09:05

Тошко Алексиев спечели две награди - за най-добър посрещач и най-много точки във финалите

От Краси Киров

Тодор Алексиев и Георги Братоев бяха най-аплодираните волейболисти тази вечер в зала "Арена Армеец".

След като по-рано днес Куба ни победи с 3:2 гейма в мач за бронза, а Полша спечели златото след категорично 3:0 срещу САЩ, то по време на награждаването Алексиев и Братоев си заслужиха обичта на феновете, след като взеха общо три индивидуални награди.

Тошко Алексиев беше звездата на вечерта, след като единствено той спечели два приза. 65-те точки, които той отбеляза по време на финалите в Световната лига бяха напълно достатъчни, за да стане най-резултатния играч в турнира. След себе си посрещачът на България остави Клейтън Стенли с 62 точки и Бартош Курек с 60.

Освен тази награда, Тошко си заслужи и приза за най-добър посрещач, като на този пост имаше огромна конкуренция при наличието на играчи като Матю Андерсън, Бартош Курек, Михал Винярски и много други. Алексиев се размина и с още една награда - тази за най-добър блокировач, като капитанът на Полша Мартин Мужджонек е направил 2 повече от българския национал. За двете си награди Алексиев получи общо 30 хиляди долара от наградния фонд.

Георги Братоев също имаше повод да празнува, въпреки че България не успя да стигне до медал в лигата. Разпределителят на "лъвовете" спечели приза за най-добър на своя пост във финалите, и то само няколко седмици след като се превърна в титуляр на тази позиция. Зад него остана Лукаш Зигадло, който ръководи по чудесен начин играта на Полша във финалната среща срещу САЩ.

Ето и всички индивидуални награди от финалите на Световната лига:

Най-добър нападател: Збигнев Бартман (Полша)

Най-добър блокировач: Марчен Мозджонек (Полша)

Най-добър изпълнител на сервис: Клейтън Стенли (САЩ)

Най-добър посрещач: Тодор Алексиев (България)

Най-добро либеро: Кжищоф Игначак (Полша)

Най-добър разпределител: Георги Братоев (България)

Най-добър реализатор: Тодор Алексиев (България)

Най-полезен играч: Бартош Курек (Полша)

Водещи

Най-четени