Алонсо все още шокиран от инцидента с Шумахер 04.02 | 15:56

Звездата на Ферари отдаде подкрепата си към Пилето

От Константин Симидчийски

Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо отдаде подкрепата си на Михаел Шумахер, който продължава да лежи в състояние на изкуствена кома в болницата в Гренобъл.

Дни след като лекарите стартираха процедури по събуждането на легендарния германец, един от големите му съперници на пистата призна, че все още чувства шок от нелепия инцидент с него в края на декември.

Именно Фернандо Алонсо е човекът, който спря знаменитата серия на Шумахер от пет поредни световни титли между 2000 и 2004 година. Съперничеството между двамата обаче отдавна е забравено, а испанецът сподели надежда, че драмата с Шуми ще завърши с положителна развръзка.

"Мисля, че всички все още сме в шок от ситуацията. Дори и един месец по-късно. Когато научих новините, просто не можех да повярвам. Михаел е последният човек, за когото някой би помислил, че може да има какъвто и да е проблем", сподели испанецът.

"Той бе човекът, който можеше да победи всеки и да спечели всяко едно състезание. Поради това ми е трудно да осъзная този инцидент...", добави Алонсо.

Звездата на Ферари призна, че Михаел Шумахер винаги е бил източник на вдъхновение за всички пилоти от по-новата генерация.

"Всички ние се надяваме всеки ден, че ще получим добри новини от болницата. Няма пилот, който да не изпитва огромно уважение към Михаел Шумахер. Той е човекът, който мотивира всички ни още по времето, когато бяхме картинг състезатели", заяви Алонсо.

Водещи

Най-четени