Американка с руски корени е второто препятствие пред Цвети Пиронкова на Бахамите 16.03 | 10:33

Пиронкова отстрани чехкинята Андреа Хлавачкова и ще се изправи срещу Варвара Лепченко във втория кръг

От Мариян Найденов

Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова ще се изправи срещу рускинята с американски паспорт Варвара Лепченко на турнира в столицата на Бахамските острови Насау, с награден фонд 100 000 долара.

В първия кръг Цвети отстрани чехкинята Андреа Хлавачкова след победа в два сета - 6:1, 6:4, а Лепченко се наложи над Ивон Мойсбургер (Австрия) с 6:2, 6:2.

Състезаващата се за САЩ Лепченко е родена в столицата на Узбекистан Ташкент и е с руско-украински корени. В момента тя заема 78-мо място в ранглистата на WTA. Досега двете с Пиронкова са се срещали само веднъж - през 2005 година на турнира в Линц. Тогава спечели българската тенисистка, а срещата бе прекратена при резултат 6:1, 5:0 за пловдивчанката и отказване на съперничката й.

Мачът между Пиронкова и Липченко ще се играе в ранните часове на четвъртък, като трябва да започне около 01:00 часа българско време.

Българката остана най-високо поставената в основната схема, след като номер 1 Петра Квитова от Чехия загуби от германката Кристина Барла с 6:1, 5:7, 3:6. Благодарение на победата си в първия кръг пък Пиронкова си осигури 1 520 долара от наградния фонд и 20 точки за световната ранглиста, като при нова победа те ще станат 40.

При евентуален успех над Лепченко, Цвети ще има за съперничка в следващия кръг победителката от  срещата между петата в схемата германка от полски произход Ангелик Кербер и британката Ан Кеотавонг.

Водещи

Най-четени