Димитров и Пиронкова са посланниците на България в "Часът на Земята" 15.03 | 14:03

Най-добрите български тенисисти ще вземат участие в инициатива на WWF

От iNews.bg

Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще се включат в инициатива, организирана от световната природозащитна организация WWF под наслов "Часът на Земята". Двамата най-добри български тенисисти при мъжете и жените са избрани, тъй като са млади и водят активен начин на живот, а самите Гришо и Цвети се надяват с участието си в кампания да дадат пример на хората и да ги накарат да се замислят за начина, по който живеят.

Участието на младите спортисти е трето за страната ни в "Часът на Земята". Очакванията са на 26 март от 20:30 часа над един милиард души по целия свят да угасят осветлението си за един час. Идеята не е да се пести ток, а да се покаже съпричастност към идеите за сериозно и отговорно отношение към проблема с климатичните проблеми.

"Аз съм Григор Димитров и подкрепям "Часът на Земята". Трябва да бъдат спрени климатичните промени. Какво прави всеки от вас за това? Какво направихте днес и какво ще направим утре? Да благодарим на природата за един час днес и всеки друг ден да бъдем част от милионите по света, с принос в уникалната спасителна мисия за нашата планета. Изключете светлината, включи се, България!", се казва в официалното обръщение на тенисист №1 на страната ни.

София, Бургас, Перник, Враца, Добрич, Разград, Асеновград, Своге, Белоградчик и Трявна са първите 10 български града, които официално потвърдиха участието си в кампанията. За да покажат своята съпричастност, общините ще угасят фасадното осветление на определени административни сгради и забележителности.

Някои от най-познатите места на планетата, като Айфеловата кула в Париж, Бранденбургската врата в Берлин, виенското колело "Лондън Ай" в Лондон, Ла Саграда Фамилия в Барселона и други също ще останат без ток за един час на 26-и март.

Инициативата започна в един град – Сидни в Австралия - през 2007 г., а през 2010 г. участваха вече 126 държави и територии и близо 1,3 милиарда души в повече от 4000 града, сред които 56 столици, 8 от 10-те най-големи метрополиса на света, 4 от петте най-високи сгради в света.

Водещи

Най-четени