Англия с труден успех в Талин 12.10 | 21:25

Рууни бележи от пряк свободен удар

От Иво Вецев

Англия записа най-трудната си победата до момента в квалификациите за Евро 2016, след като тази вечер в Талин възпитаниците на Рой Ходжсън надиграха едва едва с 1:0 Естония в третия кръг на група Е.

Единственото попадение на яловите в днешния ден англичани беше дело на Уейн Рууни в 74’, който се разписа с хубав изстрел от пряк свободен удар, но за гола вина имаше и вратарят на домакините, който не се намеси добре.

Англичаните стигнаха до победата и благодарение на червения картон на Клаван, който той получи за необмислена намеса срещу Делф още в 48’.

Победата оставя Англия на първо място в групата, като Рууни и компания са с пълен актив от точки – 9, и все още нямат допуснат гол. Естония е в средата на таблицата с 3 точки.

През първото полувреме "трите лъва” натискаха непрестанно и имаха много положения в своя полза, но липсата на концентрация в завършващия удар не позволи на възпитаниците на Рой Ходжсън да водят до почивката.

Рууни беше най-активен в началните минути, като първо той стреля отлично от воле, но топката мина встрани. Вторият му опит в 17’ пък беше блокиран от защитник и топката излезе в корнер. Постепенно обаче домакините затвориха постъпите към вратата си и Англия заложи на удари отдалеч, които се оказаха неточни.

Естонците от своя страна заложиха на контраатаки, но нападателите се оказаха неточни и малкото шансове, които имаха, не доведоха до сериозна опасност за Харт – 0:0 до почивката.

Само три минути след началото на второто полувреме Клаван направи сериозна глупост, като в не особено сериозна ситуация за Естония фаулира Делф и си заслужи втори жълт картон – Англия остана с човек повече на терена.

Домакините се затвориха още повече, а Лалана, Рууни и Делф почнаха редовно да губят топката пред наказателното поле. Положенията за "трите лъва” липсваха и Рой Ходжсън пусна в игра Окслейд Чембърлейн и Стърлинг в опит да промени в положителна посока играта на своите.

Именно Окс можеше да отбележи, но в 69’ след пробив на Калъм Чеймбърс той не успя да реализира с глава на само 4 метра от вратата – 20 минути до края и все още 0:0.

Все пак в 74’ дойде моментът на Англия, след като Уейн Рууни получи правото да стреля от пряк свободен удар и след слаба намеса на вратаря топката попадна в мрежата – 1:0 за "трите лъва”.

До края Лалана и компания умело задържаха топката и успяха да задържат крехкия си аванс.

Водещи

Най-четени