Анди Коул подкрепи Бербатов за бъдещето му в Манчестър Юнайтед 01.04 | 16:09

Българинът се бори да остане на "Олд Трафорд" и това до голяма степен ще зависи от представянето му до края на сезона

От Мариян Найденов

Легендарният нападател на Манчестър Юнайтед Анди Коул се изказа изключително ласкаво за настоящия таран на "червените дяволи" Димитър Бербатов. Българинът се бори да остане на "Олд Трафорд" и това до голяма степен ще зависи от представянето му до края на сезона.

Според Коул, рекордната покупка на Юнайтед в лицето на Бербатов (30.75 млн. паунда) е достатъчно добър, за да бъде в отбора. Нещо повече - героят за Юнайтед от 1999 година, когато "червените дяволи" спечелиха требъл каза, че българският нападател би паснал и в тогавашния отбор.

"Всеки имаше съмнения в Бербатов през първите му два сезона в клуба. Сега в третия си сезон той има 20 гола, което е достатъчен показател за неговите качества.

Мисля че той е фантастичен футболист. Ако можеше да извадим Бербатов от настоящия отбор на Юнайтед и го сложим в някой от съставите, с които аз съм играл или дори преди това - то тогава никой не би имал нищо срещу него, защото хората знаят какви качества притежава той", каза Анди Коул в интервю за Manchester Evening News.

Настоящият договор на Бербатов с "червените дяволи" изтича в края на сезона, а българинът все още не е подписал нов контракт. Юнайтед имат опция да го удължат с 12 месеца, според клауза в договора на Берба, когато той премина на "Олд Трафорд" от Тотнъм през 2008 г. Въпросът е дали българският нападател влиза в дългосрочните планове н мениджъра сър Алекс Фъргюсън.

Въпреки, че се радва на много добър сезон, като до момента е отбелязал 20 попадения, с които оглавява голмайсторската класация във Висшата лига, Бербатов е взел участие в едва два от последните девет мача на Юнайтед във всички турнири.

Сър Алекс Фъргюсън предупреди българина да не очаква автоматично място в титулярния състав, особено след страхотните изяви на младия Хавиер Ернандес, откакто дойде в клуба от Мексико миналото лято.

Освен това преотстъпените Дани Уелбек и Федерико Македа се очаква да се завърнат на "Олд Трафорд" съответно от Съндърланд и Сампдория, с което напрежението върху Бербатов става още по-голямо.

Водещи