Анди Мъри излиза срещу Жо-Вилфред Цонга на финала в Куинс 11.06 | 19:00

Слбъсъкът стана факт, след като Мъри се справи със съпротивата на Анди Родик, докато Цонга не допусна грешка срещу

От Константин Симидчийски

Французинът Жо-Вилфред Цонга и шотландецът Анди Мъри ще се изправят един срещу друг в спор за титлата на турнира в Куинс Клъб, който е и основна подготовка за надпреварата от Големия шлем "Уимбълдън".

Поставеният под номер пет в турнира Цонга достигна финала, след като на 1/2-финалите съумя да победи състезателя от Великобритания Джеймс Уорд с 2:0 сета. В първата част французинът бе по-убедителен и успя да се наложи с 6-3 гейма, докато във втория сет се стигна до тайбрек, но по-добрата игра на Цонга в него му позволи да се поздрави с успеха.

Така Цонга, който в петък отстрани шампиона от "Ролан Гарос" и световен номер едно Рафаел Надал, ще срещне на финала поставения под номер две в турнира Анди Мъри, който в другия полуфинал надделя над американеца Анди Родик с 2:0 сета след 6-3 6-1 гейма в отделните части.

Родик, който е и четирикратен шампион в Куинс Клъб, разочарова изцяло с представянето си в днешния ден и не спомогна за това да видим интригуващ и интересен мач, какъвто се очакваше от повечето почитатели на тениса.

В историята досега Мъри и Цонга имат пет срещи помежду си, в които Мъри е успявал да надделее четири пъти, докато французинът е побеждавал съперника си от Шотландия само веднъж, по време на Откритото първенство на Австралия през 2008 година.

Единствената среща между Цонга и Мъри на трева е през 2010 година на "Уимбълдън", когато световния номер четири побеждава французина на четвъртфиналите на турнира.

Най-четени