Анди Мъри преди финала в Куинс: Перфектна седмица, играя много добре 12.06 | 15:04

Британецът заяви, че се чувства изключително силен преди "Уимбълдън"

От iNews.bg

Шотландецът Анди Мъри постигна лесна победа над американеца Анди Родик и достигна до финала на турнира в "Куинс". Веднага след двубоя самият Мъри сподели, че подготвителната му седмица за "Уимбълдън" е била "просто перфектна".

Тенисист номер едно на Великобритания бе неудържим при победата си над четирикратния шампион от турнира в "Куинс" Анди Родик с 6-3 6-1, която се игра на един от най-модерните тревни кортове.

Мъри показа невероятна класа на централния корт и с типичните за него къси топки успя да си осигури участие на финала, където ще срещне французина Жо-Вилфред Цонга.

Седмицата за Мъри не започна по най-добрия начин, след като световният номер четири все още се възстановява от контузията, която получи в глезена по време на участието си в турнира от Големия шлем "Ролан Гарос".

Въпреки това, той в момента се намира в страхотна форма и може да се превърне в първия британски тенесист, който е печелил "Уимбълдън" след Фред Пери през 1936 година.

"Тази седмица бе перфектна за мен. Започнах трудно в първите два мача, но после заиграх много силно и мисля, че така трябва да се държа и по време на "Уимбълдън". Физически се чувствам добре, което е важното. В момента играя, както искам. Повече от това няма какво да желая", заяви Мъри.

"Без значение как ще завърши срещата утре, това бе перфектна седмица за мен. Ще използвам следващите пет или шест дни, за да се подготвя добре и физически и психически за "Уимбълдън". На високо ниво съм в момента и играя добре. Разочаровах няколко пъти тази година, но сега смятам, че играя наистина добър тенис", завърши шотландецът.

Финалът на турнира е днес от 16:00 часа българско време на централния корт в лондонския тенис клуб.

Водещи

Най-четени