Анди Мъри стартира със загуба в Лондон, обмисля отказване от турнира 21.11 | 20:20

Най-добрият британски тенисист претърпя поражение с 0-2 сета от Давид Ферер, а в последствие разкри, че има травма в областта на слабините

От Константин Симидчийски

Световният номер 3 Анди Мъри започна с неуспех участието си на турнира на осемте най-добри в Лондон, след като днес представителят на Великобритания допусна поражение в две части от испанеца Давид Ферер - 4-6 5-7.

За ибериеца това бе първа победа над Мъри от общо шест изиграни мача на бързи кортове, а с това поражение шотландецът значително утежни задачата си да се класира за 1/2-финалите на турнира. За да се случи това, Мъри трябва да постигне победи в предстоящите си срещи с Новак Джокович и Анди Бердих, или да се надява на благоприятна за него въртележка в групата.

До това обаче може и изобщо да не се стигне, имайки предвид, че след срещата Мъри спомена за преждевременно отказване от надпреварата. Британецът довери, че изпитва проблеми в областта на слабините, заявявайки, че е получил травмата време на тренировка след турнира в Париж. Пред репортерите шотландецът призна, че едва ли изобщо би излязъл на корта, ако не ставаше дума за мероприятие на толкова високо ниво като това в Лондон.

На този етап Анди Мъри посочи, че най-вероятно утре ще реши дали да продължи с участието си в надпреварата. Снощи от стомашни проблеми се оплака и Рафаел Надал, който спечели с 2-1 сета първия си двубой от група B срещу Марди Фиш. На този етап обаче изглежда, че проблемът на Мъри е далеч по-сериозен от този на испанеца.

По-късно днес ще се изиграе и другият мач от Група А, в който един срещу друг излизат световният номер 1 Новак Джокович и Томаш Бердих.

Водещи

Най-четени