Антон Карачанаков стана футболист на месец март 25.04 | 12:54

Карачанаков спечели в конкуренцията на Михаил Венков (Локомотив Пловдив), Иван Цветков (Левски), Жуниор Мораеш (ЦСКА) и Христо Янев (Литекс)

От Мариян Найденов

Днес младата надежда на ЦСКА Антон Карачанаков получи наградата си за футболист на месец март в традиционната анкета на Пресклуб "България".

Карачанаков спечели в конкуренцията на Михаил Венков (Локомотив Пловдив), Иван Цветков (Левски), Жуниор Мораеш (ЦСКА) и Христо Янев (Литекс). Той категорично бе определен за номер едно, след като получи16 гласа от спортните журналисти, на второ място остана Венков с 4 гласа, следван от Янев с 3 гласа, а по 2 гласа получиха Цветков и Мораеш.

"Искам да благодаря на момчетата от отбора, които ми помогнаха за тази награда, на треньорите, че ми гласуваха доверие, на публиката - за подкрепата. Искам също така да похваля лидера на нашият отбор Тошко Янчев, който винаги ме е подкрепял", каза Карачанаков при награждаването си.

На въпрос какво очаква от предстоящото Вечно дерби с Левски, което ще бъде първо за него, той отговори, че ще може да говори повече по тази тема след мача.

"Не сме се успокоили, че вече сме спечелили титлата, имаме още пет мача до края. Ние обаче сме ЦСКА и не се страхуваме от никого.

Не съм се променил, откакто дойдох в ЦСКА от Пирин. Не се чувствам по-различно, все същият съм си. Все още не съм постигнал нищо, имам още много да уча.

Всеки иска да играе в голям отбор като ЦСКА, иначе аз симпатизирам на Милан", каза ще Антон Карачанаков.

На пресконференцията присъства и пресаташето на ЦСКА Иван Ченчев, който припомни на медиите, че ЦСКА няма да има медийни изяви преди Вечното дерби с Левски в неделя и това е окончателното решение на клуба.

Единствената информация ще бъде дадена от старши треньора Стойчо Младенов на традиционния му брифинг преди всеки мач от първенството, който ще се проведе в четвъртък (26 април).

Водещи

Най-четени