Аоияма тръшна девети противник в Осака 23.03 | 14:10

Победител стана "одзеки" Какурю, който триумфира с първа Купа на Императора в кариерата си

От iNews.bg

Българският сумист Даниел Иванов - Аоияма приключи с победа участието си на Големия пролетен турнир в Осака. В последния 15- кръг гигантът от Елхово се справи със съпротивата на Чийомару.

Аоияма използва техниката "ошидаши", за да надвие съперника си и така завърши турнира с положителен баланс от 9 успеха и 6 загуби.

Другият българин в професионалната сумо дивизия "Макуучи" Калоян Махлянов - Котоошу, прекрати участието си заради поредната контузия в рамото, а след това обяви решението си да спре със спорта след 12 успешни години.

Победител в турнира стана "одзеки" Какурю, който триумфира с първа Купа на Императора в кариерата си. В последния кръг той не допусна изненада срещу Котошогику и остана недостижим на върха в класирането с 14 победи и 1 поражение.

Освен това монголецът покри и условията, за да бъде издигнат в най-високия ранг в сумото "йокодзуна". Така той ще стане третият действащ Велик шампион след сънародниците си Хакухо и Харумафуджи, които завършиха турнира с баланс от по 12 успеха и 3 загуби.

Водещи

Най-четени