Аржентина разгроми САЩ, за 28-ми път ще спори за титлата на "Копа Америка" 22.06 | 12:18

Легендата на Барселона Меси с блестящ гол от пряк свободен удар и две асистенции

От iNews.bg

Аржентина разгроми САЩ с 4:0 в първия полуфинал на "Копа Америка" на стадион "Рилайънт стейдиъм” в Хюстън пред 71 000 зрители. Гаучосите поведоха още в третата минута с попадение на Езекиел Лавеци с глава след хитро подаване на Лео Меси, съобщи БГНЕС.

Нападателят на Барселона сам увеличи преднината с чудесно изпълнение на пряк свободен удар в 32-ата минута. Гонсало Игуаин намали резултата след почивката след асистенция отново на Меси за крайното 4:0 - четири минути преди края на редовното време.

Аржентина за 28-и път в своята история се класира за финал на "Копа Америка" и ще се бори за 15-та титла.

Нападателят на Аржентина Лионел Меси отбеляза 55-ия си гол с фланелката на националния отбор и измести Габриел Батистута като голмайстор на гаучосите за всички времена. Легендарният Батистута е реализирал 54 гола в 77 мача.

Тимът на Меси очаква победителя от другия полуфинал Колумбия - Чили.

 

"Щастлив съм. Благодаря на партньорите си и на всички. Рекордът ми е благодарност за тях. Когато стартирахме на Копа Америка, целта ни беше влизане във финала. От първия ден показвахме отлична игра и си го заслужихме. Надявам се, че решаващият мач няма да стане изключение. Достойни сме за успех заради всичката работа, която свършихме в последните години", коментира Меси. 

Водещи

Най-четени