Аржентина разпиля Германия в повторение на финала на Мондиал 2014 04.09 | 00:00

В друга контрола Англия се нуждаеше от дузпа, за да надвие Норвегия

От Даниел Любомиров

Аржентина пропиля всичките си шансове на финала на Световното първенство 2014 срещу Германия, но в контролата на Олимпийския стадион в Берлин демонстрира впечатляваща ефективност и разпиля действащия крал на футбола.

Най-скъпият футболист, трансфериран в Англия – Анхел ди Мария – бе героят за "албиселесте" с гол и три асистенции за бляскавия успех с 4:2, макар и в контрола, маркирала неофициалния дебют на Херардо Мартино начело на Аржентина.

Ди Мария подаде за головете на Серхио Агуеро в 20-ата и на Ерик Ламела в 40-ата минута, след което центрира от фаул за третото попадение, дело на Федерико Фернандес в 47-ата. Новата звезда на Манчестър Юнайтед самостоятелно реализира за 0:4 по ефектен начин, преди Андре Шюрле да възстанови част от честта на световния шампион с гол за 1:4 в 52-ата минута.

В 78-ата минута след щастлив рикошет влезлият като резерва Марио Гьотце намали още изоставането на домакините, които обаче не застрашиха повече преднината на съперника си.

Видео с головете от мача и повече подробности вижте в Sporta.bg

Съперникът на България в квалификациите за Европейското първенство през 2016-та година – Норвегия – допусна поражение с 0:1 при гостуването си на Англия в приятелска среща преди началото на битката за място на шампионата на Стария континент след четири дни.

Единственото попадение в срещата реализира новият капитан на "Трите лъва" Уейн Рууни от дузпа в 68-ата минута, с което бяха прекратени неволите в предни позиции на домакините. Очаквано англичаните имаха пълно превъзходство в срещата и рядко позволяваха на съперника си дори да мине центъра, но атаките им бяха предсказуеми, а ефективността на нападателите – нулева.

Видео от гола и повече подробности вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени