Аржентина с второ равенство на Копа Америка 07.07 | 10:19

"Гаучосите" и Колумбия не успяха да си отбележат гол и завързаха интригата в група А

От Краси Киров

Отборът на Аржентина продължава с разочароващото си представяне на турнира Копа Америка. Домакините не успяха да постигнат победа и във втория си мач от група А. "Гаучосите" направиха нулево равенство с тима на Колумбия на стадиона "Естанислао Лопес" в Санта Фе.

Серхио Батиста отново заложи на Лео Меси, Карлос Тевес и Езекиел Лавеци в нападение. Колумбийците разчитаха предимно на контра атаки, които бяха много опасни и затрудниха максимално вратаря Серхио Ромеро.

Домакините започнаха по надъхано двубоя и силната игра по бековете на Сабалета и Санети помогна за първоначалния натиск на "гаучосите". Защитата на Колумбия пък показа много добра и концентрирана игра в отбрана. Постепенно колумбийците започнаха да поглеждат към вратата на Аржентина.  

В 24-та минута след грешка на Габи Милито, Рамос изпревари вратаря Ромеро, но шпагата на Никола Бурдисо остави резултата непроменен. Морено пък бе неточен при добавката.

Аржентина отвърна с красива атака. Лео Меси изведе Лавеци сам срещу вратаря Мартинес, но нападателят на Наполи не уцели вратата. В края на полувремето звездата на колумбийците Фалкао пробва силен удар, но Ромеро бе на мястото си.

През второто полувреме треньорът на Аржентина Серхио Батиста се опита да промени играта на своите в нападение, като пусна в игра Агуеро и Игуаин. Въпреки това отново Колумбия имаше по-чисто положение, след като шут на Армеро мина много близо до вратата. Аржентинците стигнаха само до няколко стихийни атаки и центрирания към наказателното поле, които не доведоха до чиста голова опасност.

След този мач Колумбия води в класирането в група А с актив от 4 точки, докато Аржентина е с 2 точки. Боливия има 1 тока, а Коста Рика е без точков актив. Тази вечер Боливия и Коста Рика ще изиграят втория си мач в групата.

Водещи

Най-четени