Бразилия се спаси от срамна загуба на Копа Америка 10.07 | 11:38

Шампионът продължи неубедителното си представяне в Аржентина и завърши 2:2 срещу отбора на Парагвай

От Краси Киров

Във втори мач от групите на Копа Америка Бразилия продължава да е без победа, като записа второ поредно равенство, този път срещу Парагвай. В снощния двубой завършил 2:2 за "кариоките" се разписаха Жадсон и Фред, а за символичните гости Роке Санта Крус и Аедо Валдес.

Двубоят започна добре за "селесао", като те поведоха с гол преди почивката на Жадсон, но след това парагвайците заиграха много добре. Те успяха да върнат попадението, а скоро след това поведоха в резултата. Ако Фред не бе успял да се разпише минути преди края на мача, можеше да се стигне и до една от най-големите изненади на целия турнир - отпадането на Бразилия.

Като цяло двубоят бе много равностоен, като и двата отбора имаха доста шансове за голове. През първото полувреме играта бе изравнена и нито един от двата тима нямаше изявен превес.

След почивката обаче Парагвай заигра по-добре и успя да наложи своя стил на игра. Това доведе до двата гола, които почти ги класираха за четвъртфиналите на турнира, преди късното изравнително попадение на Фред да остави сериозна интрига в групата.

Пропуски за "гуараните" направиха Лукас Бариос и Нелсон Валдес. За "кариоките" на крачка да се разпишат останаха Кака, Гансо и Пато.

В другия мач от групата Венецуела успя да победи Еквадор с 1:0 с гол на Сесар Гонзалес.

Така след по два изиграни мача Венецуела държи първото място с 4 точки, а Парагвай и Бразилия са 2-ри и 3-ти с по 2 точки. На последно място се намира Еквадор с 1 точка, но няма отбор в групата, който напълно е загубил шансовете си да продължи в следващата фаза.

Последните и решителни мачове в тази група ще противопоставят Бразилия и Еквадор и Парагвай и Венецуела.

Водещи

Най-четени