Аржентина сгреши още на старта на Копа Америка 14.06 | 14:06

Един от фаворитите за титлата допусна късно изравняване срещу Парагвай

От Даниел Любомиров

Сребърният медалист от Световното първенство миналата година Аржентина изненадващо не можа да запише победа в първия си двубой на Копа Америка 2015, завършвайки наравно 2:2 с Парагвай.

Звездният тим на "албиселесте" поведе с два чисти гола още през първото полувреме, но явно сметна, че съпротивителните сили на съперника няма да стигнат за някакъв обрат след почивката. Точно това се случи обаче и с попадение в последните секунди на редовното време Парагвай открадна точка от един от големите фаворити за титлата в първенството на Южна Америка.

Защитаващият титлата си от 2011 година Уругвай спечели с минималното 1:0 своя двубой от турнира и се възползва от нелепата грешка на Аржентина, за да оглави класирането в Група В с актив от три точки.

Ямайка, заедно с Мексико, е един от двата отбора в зона КОНКАКАФ, които участват в Копа Америка по покана на организаторите. Тимът е сред аутсайдерите в надпреварата, но създаде достатъчно проблеми на урусите, които стигнаха до победното попадение едва в 52-ата минута, когато Хосе Мария Хименес асистира на Кристиан Родригес.

Голмайсторът на английската Висша лига Серхио Агуеро даде аванс на Аржентина в 29-ата минута срещу Парагвай, а в 36-ата Лионел Меси бе точен от дузпа за 2:0. Нелсон Валдес върна интригата в 60-ата, разписвайки се за 2:1, а в последните секунди на редовното време бившият нападател на Борусия (Дортмунд) и настоящ на Монпелие Лукас Бариос реализира изравнителния гол – 2:2.

Видео от двата мача вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени