Арсенал започна с равенство кампанията си в Англия 18.08 | 19:33

"Артилеристите" изпуснаха куп положения и за втора поредна година стартираха с безрезултатно реми

От Иво Вецев

Новият Арсенал, който от този сезон няма да разчита на най-голямата си звезда Робин ван Перси, започна са фаулстарт кампанията си в Премиър лийг през новия сезон.

Тимът на Арсен Венгер завърши наравно 0:0 срещу Съндърланд, и то като домакин, като най-голямата липса за отбора от Лондон беше именно отсъствието на преминалия в Манчестър Юнайтед голмайстор.

"Артилеристите" изиграха много силен двубой, като имаха няколко 100%-ови положения, но те бяха изпуснати от новите попълнения Касорла, Жиру и Подолски. Играта на испанеца обаче заслужава похвали, след като създаде доста главоболия за защитата на "черните котки".

Съндърланд пък имаше възможност в самото начало да открие резултата, но след това пък се затвори и успя да задържи равенството до самия край.

Двубоят започна много динамично, като пред двете врати се заформи вихрушка още от 5-ата минута. Първо Джеймс МакЛийн беше изведен перфектно сам срещу вратаря, но Шчесни направи страхотно спасяване, запазвайки равенството. В ответната атака пък Касорла демонстрира класата си като проби през центъра и стреля от 20 метра, но Минуле показа страхотен рефлекс и спаси.

В 11-ата минута пък Съндърланд отново успя да пробие защитата на Арсенал, като Ларсон проби отдясно и пусна хубава топка пред наказателното на домакините. Кембъл пусна към Колбек, но неговият удар отново бе париран от вратаря на "артилеристите".

До края на полувремето обаче на терена имаше само един отбор - този на Арсенал. В 18-ата минута Касорла пусна добър пас към Жервиньо по лявото крило, котдивоарецът проби, мина през няколко защитника и подаде отново към испанеца на границата на наказателното поле. Там двамата с Подолски се спречкаха, но все пак Санти нанесе удар, който мина на сантиметри от гредата.

Отново испанецът беше в центъра на събитията, след като центрира към Уолът, но ударът с глава на английския национал излезе в аут. В 27-ата минута пък Диаби имаше възможност да се разпише с далечен удар, но Минуле отново се намеси.

Малко преди края на полувремето пък отново Касорла навърза няколко човек от гостуващия тим и пусна перфектен пас за Уолкът. Той овладя, финтира защитник на гостите, а след това подаде към Подолски. Германецът се опита да насочи топката в опразнената врата, но защитник на Съндърланд успя да избие в корнер и резултатът остана непроменен - 0:0.

Второто полувреме започна с надмощие на Арсенал, но положенията липсваха. Съндърланд пък разчиташе на контраатаки, които обаче не се получаваха успешно. В 60-ата минута Касорла получи шанс да стреля, но отново се размина на сантиметри с гола, а три минути по-късно Уолкът засече центриране от воле, но отново топката излезе в аут.

Арсен Венгер пък смени слабия в този мач Подолски с Жиру, а освен това вкара на терена и Арън Рамзи в опит да промени случващото се на терена. Единственото по-сериозно положение обаче дойде в 76-ата минута, когато Дженкинсън центрира към французина в наказателното поле, но бившият нападател на Монпелие не успя да вкара и стреля над вратата.

Най-големият пропуск до края обаче отново беше на французина. Санти Касорла направи пореден феноменален пробив през центъра и пусна феноменално подаване към Жиру в наказателното поле, като там той беше непокрит, но заложи на силата и стреля встрани от вратата.

До края на двубоя не се случи нищо интересно, като Арсенал за втора поредна година започва с равенство кампанията си в Англия - миналата година "артилеристите" завършиха 0:0 с Нюкасъл.

Водещи