Арсенал с нов екип за 125-годишнината на клуба 28.06 | 11:19

Важна част от дизайна е специално направената емблема, която има за цел да напомня за славния произход на "артилеристите" отпреди 125 години

От Мариян Найденов

Арсенал представи на феновете си новите екипи за гостуване за сезон 2011/2012 на официалния си сайт. Важна част от дизайна е специално направената емблема, която има за цел да напомня за славния произход на "артилеристите" отпреди 125 години.

Празничната емблема представлява 15 лаврови листа от лявата страна на герба, за да напомня за 15-те монети от шест пенса, платени на 15-ма души, които са основали клуба в Уулуич през 1886-та година. 15-те дъбови листа отдясно пък са спомен за същите тези основатели, тъй като те са се събирали в пъба "Роял Оук" (Кралския дъб). Под емблемата е изписано мотото на отбора - "Напред", заедно с годините 1886-та и 2011-та.

Предната част на екипа е в тюркоазено синьо - цветът на резервните фланелки от миналото. Диагоналната лента е направена по подобие на сянката, която се образува върху знаменития часовник на "Дайъл Скуеър", близо до фабриката на Арсенал в Уулуич, където е бил основан отбора през 1886-та година.

Има и друг надпис на фланелката - девизът на "артилеристите" на латински - Victoria Concordia Crescit, в превод "Победа чрез хармония".

Фланелката струва 45 паунда и може да бъде купена с предварителна поръчка от офицалния сайт на Арсенал.

Водещи

Най-четени