Бивш президент на Арсенал изрази подкрепата си към Венгер 09.08 | 16:46

Според Дейвид Дийн, който бе в основата на назначението на Венгер през 1996 г., Арсенал не би могъл да си намери по-подходящ мениджър от него

От Мариян Найденов

Бившият президент на Арсенал Дейвид Дийн се присъедини към хората, изразяващи безрезервната си подкрепа към мениджъра на "артилеристите" Арсен Венгер.

Френският специалист започна да търпи все повече критики от свои и чужди, имайки предвид, че лондонският клуб не е печелил трофей от 2005 насам. Напрежението към Професора се увеличава с всеки следващ сезон, а много от феновете на Арсенал започват да губят търпението си към човек, който допреди години боготворяха.

Според Дейвид Дийн, който бе в основата на назначението на Венгер през 1996 обаче, Арсенал не би могъл да си намери по-подходящ мениджър от него.

"Хората не трябва да забравят какво постигна той за Арсенал. В живота най-лесно е да се отървеш от някого, но после какво? Трудното е да намериш някой по-добър", каза Дейвид Дийн.

"Как може да бъде заместен Арсен Венгер? Това няма да бъде никак лека задача", продължи той.

Според Дейвид Дийн би било грешно, ако някой от шефовете на Арсенал излезе в публичното пространство и постави директива за трофей пред Венгер.

"Всеки президент или мениджър, който публично обещае трофей пред феновете, заблуждава себе си. Как можеш да знаеш какво ще се случи във футбола? Случват се грешки, контузии, наказания... Но Арсен е пределно концентриран и решен. Огънят в него все още гори по същия начин, както и когато той започна. Желанието му е да печели, а аз вярвам в него", завърши Дейвид Дийн.

Водещи

Най-четени