Арсенал сгреши фатално, Челси с 4 точки преднина 01.03 | 19:08

Лондонските грандове показаха различни лица при тежки гостувания

От Иво Вецев

Арсенал стъпи накриво в най-неподходящия момент, след като доскорошните лидери в първенството паднаха с 1:0 от Стоук Сити на "Британия Стейдиъм" в мач от 28-ия кръг на Премиършип.

Единственото попадение в срещата падна от спорна дузпа в полза на домакините за игра с ръка на Косчелни. Точен 15 минути преди края беше Джонатан Уолтърс, а гостите така и не успяха да реагират, като през целия двубой не създадоха нито едно чисто положение.

В същото време Челси беше безкомпромисен срещу борещия се да не изпадне тим на Фулъм, като на "Крейвън Котидж" възпитаниците на Жозе Моуриньо стигнаха до лесен успех с 3:1.

Лондонският сблъсък се оказа чудесно поле за изяван а немския стрелец Андре Шюрле, който изригна с хеттрик за Челси, като и трите му гол паднаха след почивката. Бившият ас на Леверкузен се нуждаеше от 16 минути, за да вкара хеттрик (между 52 и 68 минути), а почетният гол за Фулъм бе дело на Джони Хейтинга.

Благодарение на развоя на двата мача Челси вече има 63 точки и има 4 пункта преднина пред Арсенал, както и 6 пред Манчестър Сити. "Гражданите" обаче са с 2 мача по-малко от големия си конкурент за титлата.

Водещи

Най-четени