Асоциацията на футболистите в Англия подкрепи Карлос Тевес 28.10 | 07:24

Санкцията в размер на четири седмични заплати, която Манчестър Сити наложи на своя аржентински нападател Карлос Тевес, не е оправдана. Това е позицията на Асоциацията на професионалните футболисти (ПФА) в Англия, която и трябва да ратифицира глобата

От Мариян Найденов

Санкцията в размер на четири седмични заплати, която Манчестър Сити наложи на своя аржентински нападател Карлос Тевес, не е оправдана. Това е позицията на Асоциацията на професионалните футболисти (ПФА) в Англия, която и трябва да ратифицира глобата.

Тевес попадна в центъра на уникален скандал, след като голмайсторът бе обвинен от своя мениджър Роберто Манчини, че е отказал да влезе в игра по време на двубоя с Байерн Мюнхен от Шампионската лига през септември. В последствие Манчестър Сити проведе вътрешно разследване на инцидента и изложи на официалния си сайт пет различни точки, според които Тевес е нарушил подписания от него договор с клуба.

Обяснението на самия футболист бе, че в действителност той не е отказал да влезе в игра, а не е пожелал да загрява край тъчлинията. Според становището на ПФА, Тевес наистина не е дал отказ да бъде включен в игра, като максималната санкция за него в случая е глоба в размер на две негови седмични заплати.

"ПФА смята, че базирайки се на разгледаните доказателства, Карлос Тевес никога не е отказвал да играе за клуба", заявиха от Асоциацията.

"Поради това и ПФА е на мнение, че няма никакви основания за санкция, по-голяма от две седмични заплати на състезателя, както и е договорено от ФА, Висшата лига на Англия и ПФА".

Самият Карлос Тевес също обмисля да отвърне на удара, като упорито се говори, че аржентинецът е готов да заведе съдебно дело срещу клуба. Очаква се нападателят да бъде продаден през януарския трансферен прозорец. Наскоро интересът си към него възобнови един от клубовете, чийто екип Тевес вече е обличал - бразилският Коринтианс.

Водещи

Най-четени