Атлетико (Мадрид) отново покори "Сантяго Бернабеу" 13.09 | 22:59

Арда донесе успеха на "дюшекчиите"

От Иво Вецев

Шампионът на Европа Реал Мадрид претърпя нова тежка загуба, след като Атлетико (Мадрид) се разправи с "кралския клуб" с 2:1, и то на "Сантяго Бернабеу" в мач от 3-ия кръг на Примера дивисион.

Срещата нямаше как да почне по-зле за домакините, след като в 10’ Тиаго се разписа с глава след центриране от корнер. Роналдо, Коентрао и Бензема изпуснаха халфа, който в малкия пеналт на близката греда беше безпогрешен.

"Белия балет” се хвърли в атаки и стигна до равенството в 25’, след като Роналдо излъга Сикейра и беше фаулиран от защитника в наказателното поле, а от дузпата КРистиано беше точен за 1:1.

Само неговите усилия обаче не бяха достатъчни, а в 75’ след брилянтна атака Арда Туран беше точен и Атлетико за втора поредна година стигна до победата на "Сантяго Бернабеу” в първенството.

Хамес, Кроос и Гарет Бейл бяха големите разочарования в състава на Карло Анчелоти, докато Симеоне показа наглед, че тази година разполага с по-голяма дълбочина в състава, след като вторият гол беше изработен от Гризман и Арда, които се появиха на терена през второто полувреме.

Така Реал остава с едва 3 точки в класирането след успеха си над Кордоба, докато Атлетико вече е със 7 и е само на 2 от Барселона. Това беше и трети мач между двата отбора през сезона, като "кралския клуб” продължава да няма успех над "дюшекчиите”.

Водещи

Най-четени