БФС организира кръгла маса за футболното хулиганство на 19 април 13.04 | 17:54

За първи път щe присъстват и представители от най-големите организации на футболните привърженици

От iNews.bg

Българският футболен съюз организира кръгла маса по проблемите на футболното хулиганство и опазването на обществения ред по време на футболни срещи. Събитието е на 19 април, вторник, от 10 часа в хотел "Бест Уестърн Експо", зала "Еспланада" на бул. "Цариградско шосе", №149, съобщава официалният сайт на БФС.

Партньори на БФС в инициативата на Министерство на вътрешните работи, Столична община, Държавна агенция за закрила на детето, както и парламентарните комисии по вътрешна сигурност и обществен ред и комисията по въпросите на образованието, младежта и спорта.

Дискусията ще бъде открита от президента на БФС Борислав Михайлов и министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Крайната цел на кръглата маса е набелязването на конкретни действия за подобряване на безопасността на мачовете  и взаимодействието между всички страни , участващи в организацията им.

За първи път на кръглата маса щe присъстват не само представители на професионалните клубове, но и представители от най-големите организации на футболните привърженици, за да бъде чут и техният глас.

Българският футболен съюз очаква конкретни предложения от всички участници в кръглата маса за промени в наредбите на БФС, както и в Закона за опазване на обществения ред по време на спортни мероприятия.

Водещи

Най-четени