Базил де Карвальо: Искам да видя Левски шампион 03.12 | 13:26

Нападателят на "сините" бе избран за футболист на 14-ия кръг в А група

От Мариян Найденов

Головата машина на Левски Базил де Карвальо днес получи наградата си за футболист на 14-ия кръг в А група.

Сенегалският нападател с френски паспорт заслужи признанието, след като се разписа цели четири пъти при разгромната победа с емблематичния за сините фенове резултат 7:1 над Етър на стадион "Георги Аспарухов".

Така попаденията на черната перла на Левски станаха общо 13 от началото на сезона в А група, с което Карвальо е едноличен лидер при голмайсторите. Таранът на "сините" бе избран за номер 1, след като получи 12 вота от 24 гласували. Втори с 8 гласа остана нападателят на ЦСКА Мишел Платини, а трети - Георги Илиев от Черно море, който получи 2 гласа.

За Базил това бе трета награда за футболист на кръга, след като той спечели анкетата през миналия сезон - 27-и кръг и в началото на настоящата кампания - в 4-ия кръг.

"Искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен и на моите съотборници в Левски, които ми позволиха да отбележа 4 гола и да спечелим мача.

Искам да благодаря още на целия треньорски щаб на Левски, начело с Илиан Илиев, защото тези хора вършат страхотна работа и много ми помагат. Говорим много сериозно за тренировките и мачовете, за да се опитам да подобрявам формата си от мач на мач. Благодаря още на всички фенове, както и на Иво Тонев", започна Базил де Карвальо.

Относно здравословното си състояние след двубоя за Купата на България срещу Черно море, Базил каза, че чувства леки болки, но смята, че ще успее да вземе участие в последния мач от есенния полусезон срещу Славия.

"Имам болки в гърба, но днес тичах нормално. Мисля, че до 2-3 дни всичко ще е наред и се надявам да бъда готов за мача със Славия".

На въпрос доволен ли е от себе си и докъде стигат целите му с Левски, Базил отговори така:

"Искам да отбележа и 5, и 6 гола. Доволен съм от този факт, но мислех, че и Гара Дембеле е вкарвал толкова в Левски. Доволен съм от себе си. Ако един ден прекъсна кариерата си, бих се върнал отново в България, защото тук ми харесва".

"За момента Левски има една точка по-малко от Лудогорец. Трябва задължително да спечелим мача със Славия. Мислим и за него, и за Купата, но по-важен е двубоят със Славия. Ще има битка и в нея ние трябва да вземем трите точки.

Трябва да бъдем първи във всяко едно отношение. Искам през следващия сезон да играя с Левски в Шампионската лига.

За мен мачът, който не беше добър за нас през този полусезон, беше мачът с ЦСКА. Не изиграхме добър мач, не се получи дерби, липсваше ни концентрация. Срещата с Лудогорец беше много по-добра за нас, въпреки че загубихме. Те отбелязаха гол, защото имаха късмет, иначе мачът трябваше да бъде равен.

Може би, когато играем с ЦСКА и Лудогорец, трябва да бъдем с едно ниво отгоре и да играем само за победа. Ако бяхме спечелили тези два мача, вече щяхме да водим с 4-5 точки на върха в класирането", коментира голмайсторът на Левски.

На пресконференцията Базил де Карвальо представи своя племенник Бенджамин, който също е футболист и подобно на чичо си, иска да играе в някой български отбор.

"Той се казва Бенджамин, на 20 години е. В момента тренира с юношите на Левски. През януари ще бъде изпробван в Локомотив (Пловдив). Аз го доведох в България. Той е много по-млад от мен и аз искам да го въведа в нещата. Аз съм му чичо и може да се каже, че съм му нещо като мениджър - аз го представлявам. По-късно тук ще дойде още един мой племенник - Шарл", разкри Базил де Карвальо.

Самият Бенджамин пък сподели: "Много се радвам, че съм в България. Тук много ми харесва, хората са много симпатични и бих искал да остана и да играя футбол".

В заключение, чичо му Базил заяви, че има намерение да изпълни договора си с Левски, като намекна, че иска да завърши кариерата си на "Георги Аспарухов".

"Имам още две години до края на договора си с Левски и искам да го изпълня. Искам да видя този отбор шампион", завърши Базил де Карвальо.

Водещи

Най-четени