Левски разби Етър с емблематичен за клуба резултат 28.11 | 20:05

"Сините" затвърдиха кризата в новака след 7:1 в София

От Иво Вецев

Левски записа най-убедителното си представяне до момента във Виктория ФП, след като тази вечер на ст. "Георги Аспарухов" разби с 7:1 слабака Етър и се доближи отново на две точки от лидера Лудогорец.

Базил де Карвальо пък отговори по чудесен начин на Мишел Платини, след като заби 4 гола във вратата на Велимирович - 16, 34, 37, 58. Антонио Вутов пък записа името си сред най-младите голмайстори в А група, като вкара в 51-ата, а Русев си отбеляза автогол в 67-ата. Нери отбеляза почетното попадение за Етър в 79-ата, а Йорданов фиксира крайното 7:1 в продълженията.

Благодарение на победа си Левски най-вероятно ще зимува на второто място, тъй като остава само 1 кръг до зимната пауза. В момента "сините" изостават на 2 точки от лидера Лудогорец, като имат 34 в своя актив. Етър пък е последен с едва 8 точки.

Изненадващо гостите от Велико Търново започнаха по-добре срещата, но това беше само временно, като те не успяха да се възползват от слабото начало на футболистите в синьо.В края на продължението обаче Йорданов успя да уцели вратата и маркира крайното 7:1.

Надеждите на Етър обаче бяха убити в 16-ата минута, когато Гаджев получи топката на дясното крило и бившият капитан на "сините" центрира перфектно в наказателното поле. Там Карвальо нанесе мощен удар с глава, който затрудни максимално Велимирович, който успя да играе с топката, но само колкото да я довкара във вратата си - 1:0.

Това даде импулс в играта на домакините, които създадоха още няколко положения, преди Гаджалов да фаулира нелепо Мюлдер в наказателното поле. Така в 34-ата минута Де Карвальо наниза втория си гол от дузпа - 2:0.

Срешата можеше да придобие по-интересен вид, ако две минути след втория гол Четин Седула се бе възползвал от чудесна атака в бяло, но той уцели страничния стълб зад вратаря Пламен Илиев.

Минута след пропуска на нападателя Левски организира страхотна атака, която премина през няколко играчи преди топката да стигне до Йорданов в наказателното поле. Той шутира, Велимирович спаси, но Карвальо успя да стигне до отбитата топка и с хубав удар успя да отбележи своя хеттрик - 3:0.

През второто полувреме на терена се появи Антонио Вутов, който записа името си в историята, след като реализира първия си гол със "синия" екип. Това стана в 51-ата минута, когато Гаджев пусна пас в наказателното поле, а Вутов излъга защитник и с топовен удар препарира Велимирович - 4:0.

Скоро след това резултатът набъбна до 5:0, след като Илия Йорданов изведе Де Карвальо сам срещу вратаря, а тъмнокожият нападател отново беше безпогрешен и в 58-ата минута наниза своя 4-и гол в срещата - 5:0 за Левски.

Въпреки че "сините" намалиха темпото, Кристовао Рамос реши да блесне с техника в 67-ата минута, когато напредна по дясното крило, премина през няколко защитника и центрира в наказателното поле, където Иво Русев заби поредния автогол в 14-ия кръг на Виктория ФП - 6:0.

Левски обаче беше позабравил за защитата ив 80-ата минута Саидходжа изпревари Пламен Илиев до наказателното поле, като вратарят беше излязъл неразчетено. Нападателят излъга Илиев и Димов и центрира към Нери, който останал сам срещу вратата вкара почетното попадение - 6:1 за Левски в София.

В края на срещата пък Йорданов и Прохазка направиха и немислимото, за да не вкарат нов гол за "сините", стреляйки високо в аут от удобни позиции.

Водещи

Най-четени