Байерн Мюнхен на финал на Световното първенство 17.12 | 23:57

Баварците с лесен успех над Гуанджоу

От Иво Вецев

Съвсем очаквано Байерн Мюнхен се класира за финала на Световното клубно първенство по футбол, след като тази вечер в Мароко спечели лесно с 3:0 над азиатския шампион Гуанджоу Евъргранде в първи полуфинал на турнира.

Машината на Пеп Гуардиола доминираше от първата до последната минута, като трите гола, с които Марчело Липи и компания се разминаха, бяха най-малкото, което можеше да се случи в двубоя. Символичните гости дори на 4 пъти уцелиха гредите зад вратаря Дженг.

От самото начало Байерн установи своята доминация, но уцели две греди чрез Тиаго и Кроос. Все пак голът на успокоението падна в 36', когато Рибери от воле стреля слабо, но стражът се намеси слабо и позволи на топката да влети във вратата му.

Това "отпуши" немците и в 41' резултатът вече беше 2:0, след като Тиаго отне в близост до наказателното поле и центрира към Манджукич, който с летящ плонж реализира безпроблемно.

Веднага след почивката Марио Гьотце вкара красив гол с изстрел от далеч в 47', а до края баварците пропиляха още няколко 100%-ови положения, спестявайки на Гуанджоу и Липи тотално унижение.

Утре ще се изиграе срещата между Атлетико (Минейро) и Раха Касабланка, който ще определи другият финалист в турнира. Миналата година шампион стана Коринтианс, който пречупи Челси на финала с 1:0, като сега се очаква Байерн да върне титлата на Стария континент.

Водещи

Най-четени