Обрат за Сити срещу Байерн, кошмар за Миланов 11.12 | 00:55

Георги Миланов приключи с европейското си участие след инфарктна загуба в Чехия

От Даниел Любомиров

Изключително интересни резултати се получиха в последните мачове от група D на Шампионската лига.

Преди тях беше ясно, че на осминафиналите в най—силния турнир на Стария континент продължават действащият шампион Байерн Мюнхен и Манчестър Сити, като имаше възможност "гражданите" да изместят баварците от първото място.

В другата среща чешкият шампион Виктория (Пилзен) имаше нужда от задължителна победа над ЦСКА (Москва), за да завършат трети и да играят в Лига Европа напролет, докато на "армейците" им стигаше и равен.

В крайна сметка до победи стигнаха Сити и Виктория, и двете постигнати след невероятни обрати и драма до последната минута.

Възпитаниците на Мануел Пелегрини сториха невъзможното и обърнаха Байерн в собствения му дом "Алианц Арена" спирайки серията от пет поредни победи на германския гранд в групата. "Гражданите" се наложиха с 3:2, като изоставаха с 2:0 след едва 12 минути игра.

Баварците започнаха срещата вихрено и Томас Мюлер откри след само 5 минути игра, а Марио Гьотце удвои в 12'. Давид Силва върна едно попадение в 28', а обратът за Сити стана факт през второто полувреме, не без помощта на футболистите на Байерн, които допускаха непростими грешки в защита. Точни за "гражданите" бяха Александър Коларов от дузпа в 59' и Джеймс Милнър в 62'.

Повече за мача Байерн (Мюнхен) – Манчестър Сити вижте в Sporta.bg.

Двубоят между Виктория и ЦСКА в Пилзен бе не по-малко вълнуващ. Българският национал Георги Миланов започна като титуляр за гостите и остана на терена до 74', когато бе заменен от Стефан Цубер.

Двубоят се развиваше добре за "армейците", след нулево първо полувреме и гол на Ахмед Муса в 66'. Две минути по-късно обаче ЦСКа остана с 10 човека на терена, след като Алан Дзагоев видя червения цвят на картона.

Домакините не пропуснаха възможността да се възползват от численото си превъзходство и изравниха резултата в 77' с попадение на Даниел Колар. Кошмарът за ЦСКА настъпи в последната 90-а минута, когато Вагнер вкара за 2:1 и класира Виктория за 1/16-финалите в Лига Европа.

Повече за мача Виктория (Пилзен) – ЦСКА (Москва) вижте в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени