Байерн наложи волята си като гост на Шалке 18.09 | 20:48

Бившият вратар на Шалке Мануел Нойер не успя да се примири с феновете в Геленкирхен и бе поздравен с обидни плакати и непристойни подвиквания

От Даниел Любомиров

С обидни плакати и с викове "Юда" бе посрещнат Мануел Нойер в бившия си дом "Шалке Арена" в Гелзенкирхен по време на двубоя между "кралскосините" и Байерн. "Баварците" спечелиха с 2:0 в спокойно и хладнокръвно темпо, като единственият повод за напрежение идваше от домакинската публика, която изля гнева си върху националния вратар.

Треньорът на Шалке Ралф Рангник явно бе решил, че след равенството 0:0 в Лига Европа срещу Стяуа, ще успее да измъкне още едно реми, като опази мрежата си суха.

23-годишният нападател Нилс Петерсен обаче обърка сметките на домакините с попадението си в срещата, с което стана 0:1, след като получи пас от Франк Рибери. През втората част "баварците" продължиха да имат контрол над срещата и стигнаха до втори гол, дело на Томас Мюлер, който бе най-съобразителен в пеналтерията на Шалке при едно разбъркване и отблизо направи 0:2.

Така в класирането Байерн продължава да бъде едноличен лидер с 15 точки след шестия кръг, докато Вердер и Борусия Мьонхенгладбах го следват плътно с 13 пункта. Шалке се смъкна до девета позиция, след като регистрира третата си загуба за сезона и остава с 9 точки.

В 21-ата минута активизацията в редиците на гостите най-после доведе до промяна в резултата - Рибери проби по дължината на почти целия терен и подаде за Петерсен в противниковото наказателно поле. Заместникът на Гомес не успя да преодолее вратаря на Шалке при първия си опит, но с добавката бе безпогрешен и откри головата си сметка - 0:1.

В 75-ата минута превъзходството на Байерн бе материализирано за втори път, след като Рибери се възползва от липса на концентрация в противника, Пападопулос му отне топката, но само за да я предостави на непокрития Мюлер, който от седем метра не сгреши - 0:2.

До края на двубоя нямаше повече емоционални моменти на терена. Следващата събота Шалке приема Фрайбург на своя стадион, а Байерн ще участва в дербито на кръга, след като ще му гостува Байер Леверкузен.

Водещи

Най-четени