Банско приема прочуто състезание по сноуборд 15.02 | 15:44

"Лудият козел" ще се проведе у нас между 1 и 3 март

От Константин Симидчийски

Тази година Банско приема прочутото състезание по фриирайд "The Mad Goat Ride", познато още като "Лудият козел", съобщиха домакините на атрактивната надпревара от скицентъра в пиринския курорт.

"The Mad Goat Ride 2013" ще се проведе на северния склон на връх Тодорка, като по него ще имат възможността да се спуснат ограничен брой състезатели, които ще премерят сили в дълбокия сняг. Стартовете ще бъдат от 1 до 3 март.

"The Mad Goat Ride" е международното състезание по eкстремни ски и сноуборд, което има FWQ клас 2*. Едновременно с това надпреварата се явява и квалификация за Freeride World Tour (FWT) - световно първенство по ски и сноуборд в необработен терен.

Състезанието в Банско се организира от БАССЕС (Българска Асоциация по Ски Свободен и Екстремен Стил) и Concept Creative, като освен квалификацията за FWT, то ще включи в себе си и държавния шампионат в дисциплината.

Участие в "The Mad Goat Ride" ще вземат мъже и жени в категориите ски и сноуборд, а за победителите е нагласен примамлив награден фонд, както и различни предметни награди.

Най-четени