Банско си заслужи похвали от президента на ФИС 17.02 | 15:15

Джанфранко Каспер отправи силни комплименти по адрес на зимния ни курорт

От Константин Симидчийски

Президентът на ФИС Джанфранко Каспер обяви, че домакинството на Банско за първи път на Световна купа за мъже е резултат от отличната работа на Българска федерация ски и перфектната инфраструктура и писти в курорта.

"През 2009 година Банско прие Световната купа за жени и показа, че може да се справи перфектно с организацията", заяви Каспер по време на световното първенство, което се провежда в момента в Гармиш-Партенкирхен (Германия).

"Аз съм оптимист, че домакините от Банско ще се справят отлично и със стартовете при мъжете, още повече, че и българското правителство помага за това", допълни президентът на ФИС.

Интересът към билетите за стартовете от Световната купа в Банско продължава да бъде много висок. Цената за възрастни за един ден е 35 лева, а комбинирания пропуск за двата дни е 55 лева. За деца и ученици цените са 20 лева за ден и 30 лева за двата дни, като притежателят на пропуска трябва да бъде с придружител. В цените на билетите влиза и транспорт от Банско до финала на писта "Бъндерица" и обратно.

Билетите за Световната купа все още могат да се намерят в Банско на специални павилиони в хотел "Стражите" и пред начална станция на кабинковия лифт, а също така и в София в магазин "Максспорт" на бул. "България" 81Г. Най-търсени към момента са комбинираните билети и за двата старта.

Водещи

Най-четени