Барса бие и без Меси 31.10 | 01:08

Каталунците спечелиха срещу Алавес като гост

От Иво Вецев

Барселона на практика си осигури класиране в следващата фаза от турнира за Купата на краля, след като тази вечер без Меси в своя състав надигра лесно като гост с 3:0 отбора на Алавес, а головете отбелязаха Вия (40), Иниеста (51) и Фабрегас (88).

Старши-треньорът на Барселона Тито Виланова беше променил доста стартовия си състав, като мегазвездата Лионел Меси беше оставен извън групата за мача. На вратата започна Пинто, а Мартин Монтоя се подвизаваше отляво на защитата. В центъра започнаха Масчерано и Батра, а вляво беше поставен Алвеш, който наскоро се възстанови от контузия.

В центъра на терена шанс за изява получи Серхио Роберто, а Бускетс и Иниеста му правеха компания в средата. В предни позиция започнаха Алексис Санчес, Давид Вия и Сеск Фабрегас.

От самото начало пред вратата на Алавес се заредиха пропуски, като най-деен в пропускането на положения беше Алексис Санчес, който на три пъти не успяваше да преодолее вратаря или да уцели вратата.

Все пак логичното се случи в 40-ата минута, когато Иниеста получи топката вляво в центъра на терена. Той опита извеждащ пас към Вия, който се получи благодарение на защитник, който се подхлъзна преди да пресече подаването. Вия овладя спокойно и с хубав удар от 12 метра в горния десен ъгъл откри резултата.

Началото на второто полувреме сложи край на интригата в срещата, когато в 51-ата минута Алексис открадна топката в наказателното поле и пусна към Вия на границата на пеналта. Той върна още малко назад към Иниеста, който опита висок, техничен удар, а топката влетя между двете греди вляво от вратаря Уркиса - 0:2.

До края на срещата Алавес опита няколко опасни атаки, които не доведоха до промяна в резултата, докато Пинто беше уцелен с монета по главата, но успя да продължи срещата.

Пред вратата на домакините все пак беше по-интересно, но 3-4 опита на Алексис да прекрати головата си суша не проработиха, като на два пъти вратарят се отчете с решителни намеси.

В самия край на срещата Барса стигна и до трети гол - нов пресечен пас позволи на Джонатан да изведе Алвеш сам на дясното крило, а бразилецът центрира перфектно към далечната греда, където Сеск отбеляза дежурния си напоследък гол - 0:3 и безпроблемна победа за каталунците без Лео Меси.

Водещи