Барса напомпа мускули с разгром над слабаци 09.08 | 19:03

Каталунците отнесоха финландския ХИК с 6:0

От iNews.bg

Испанският гранд Барселона се поздрави с изразителна победа с 6:0 при гостуването си на финландския ХИК.

Въпреки че играха с доста експериментален състав възпитаниците на Луис Енрике доминираха изцяло и можеха да запишат успех и с по-голям резултат.

Барса реши всичко още в средата на първото полувреме, като дотогава "блаугранас" вече бяха отбелязали четири безответни гола.

Младият нападател Мунир Ел Хамади откри резултата с удар от воле още в 5’, възползвайки се от чудесен пас на капитана Андрес Иниеста.

Малко по-късно Сержи Роберто покачи на 2:0 (9’) след двойно подаване с Ел Хамади, а авторът на асистенцията направи резултата класически в 17’, засичайки с глава центриране на Рафиня.

Седем минути по-късно (24’) футболистите на Барселона си подадоха няколко паса в наказателното поле на домакините, а атаката бе завършена от Жерар Пике за 4:0 за по-малко от половин час на терена.

През втората част каталунците намалиха оборотите, но продължиха да бъдат пълни господари на терена.

Марк Бартра бе точен за 5:0 малко след подновяването на играта (49’), засичайки с глава центриране на влезлия като резерва Иван Ракитич.

Крайното 6:0 оформи Сандро Рамирес, който получи чудесно извеждащо подаване от Ракитич и матира стража на ХИК за шести път в мача.

Следващата контрола на Барселона е 18 август, когато каталунците приемат Клуб Леон в мач за традиционния приятелски трофей "Жоан Гампер”.

Водещи

Най-четени