Барса отново с лесна победа за Купата на Краля 29.11 | 00:25

Вия се отчете с два гола

От Иво Вецев

Барселона записа втора рутинна победа над Алавес, след като тази вече на "Камп Ноу" победи слабия си гост с 3:1, въпреки че втородивизионният клуб първи стигна до гол. Така с общ резултат 6:1 каталунците продължават към осминафиналите за Купата на Краля.

Тито Виланова отново заложи на голяма част от резервите, като даде почивка на Лионел Меси, който не можа да атакува рекорда на Герд Мюлер още тази вечер. Пуйол пък започна титуляр, за да натрупа игрова практика за важните мачове в първенството.

Още в 16-ата минута гостите шокираха своя домакин, след като Мики напредна по дясното крило и центрира чудесно към далечната греда, където Борха Вигера успя да отклони с глава в обратния ъгъл - 0:1 за Алавес.

Логичното обаче се случи в 31-ата минута, когато Алкантара получи пред наказателното поле и с едно докосване изведе Адриано, а бразилецът остана очи в очи с вратаря и безпроблемно го преодоля - 1:1.

До края на полувремето Барса не вкара повече голове, но до 60-ата минута вече водеше с 3:1, след като Давид Вия напомни за себе си с два бързи гола.

Първо в 56-ата минута той изпълни чудесен пряк свободен удар, като от 15 метра прехвърли стената и прати топката в горния десен ъгъл на вратаря - 2:1. Три минути по-късно Алкантара изведе чудесно Тейо сам срещу вратаря, но крилото предостави топката на Вия, който наниза второто си попадение в срещата, оформяйки крайното 3:1 за каталунците.

Напред продължава и Севиля, след като тази вечер разпиля като гост с 0:3 Еспаньол. Първата среща отново беше спечелена от Севилия, която продължава напред с общ резултат 6:1.

Водещи

Най-четени