Барса се справи с Арсенал и продължава напред след 3:1 на "Камп Ноу" 08.03 | 23:39

Лео Меси с два гола за каталунците, Шави добави още един гол

От iNews.bg

Отборът на Барселона успя да се класира за четвърфиналите на тазгодишното издание на Шампионската лига след като постигна успех с 3:1 в мач реванш срещу тима на Арсенал на своя "Камп Ноу". Първият двубой завърши с победа 2:1 в полза на лондонския тим, но тази вечер в Каталуния силите на Арсен Венгер и неговите футболисти не стигнаха за краен триумф.

Лионел Меси откри преди почивката за домакините. Автогол на Бускетс донесе равенството веднага след подновяването на играта, но нови голове на Шави и отново Меси от дузпа донесоха успеха на каталунците.

Срещата започна малко напрегнато, като и двата тима се стараеха предимно да не допуснат грешка в своето наказателно поле. Гостите от Лондон изглеждаха доста добре организирани и трудно позволяваха на Барселона да излиза на опасни позиции, въпреки очакваното териториално предимство на домакините.

По чудесен начин за Арсенал в този мач стартира бранителят на тима Лоран Кошчелни, който на няколко пъти отказа набезите на Меси и компания. Все пак 14-ата минута прекалено голямото му желание бе наказано с жълт картон за нарушение срещу Педро.

При последвалия пряк свободен удар зад топката застана Дани Алвеш, който стреля силно, но право в ръцете на Войчех Шчесни. Младият страж отрази, но веднага даде знак, че изпитва сериозна болка. Последваха няколко минути прекъсване на мача, след което се стигна и до принудителна смяна в състава на Арсенал. Оказа се, че младият полски вратар е обърнал своя пръст и няма възможност да продължи двубоя, а на негово място се появи резервата Алмуния.

В последвалите минути Барселона продължаваше да доминира на терена, но Арсен Венгер изглежда беше наредил много точно своите футболисти, които затваряха всички пространства около наказателното си поле.

Към края на полувремето Барса все пак затегна обръча около вратата на лондончани. Така в третата минута от посочените пет продължение, Лео Меси за пореден път се превърна в герой за каталунците.

Аржентинецът бе намерен чудесно от Шави на ръба на засадата, овладя топката и се опита да прехвърли приближилия се Алмуния. В първия си опит вратарят успя да се справи, но топката отново попадна в Меси, който този път не сгреши и прати кълбото в мрежата на англичаните за 1:0 в полза на Барселона.

След почивката гостите от Лондон, които тази вечер играеха в своите резервни жълти екипи обаче показаха, че не са се предали и продължиха да играят уверено, въпреки че резултатът 1:0 класираше напред тима на Барса, а евентуално откриване можеше да означава нови попадения във вратата на Алмуния.

Така обаче при едно центриране от ъглов удар Серхио Бускетс прати в екстаз гостуващите английски фенове. В 53-ата минута халфът на домакините не се ориентира добре и с глава прати топката в своята врата за изненада на Виктор Валдес и по този начин резултатът на "Камп Ноу" стана 1:1.

Изключително неприятна новина обаче получи Арсен Венгер в 56-ата минута. При една контраатака, на изключително изгодна позиция бе намерен Робин ван Перси, който овладя и нахлу в наказателното поле, а впоследствие стреля към вратата. Малко по-рано обаче бе прозвучал сигнала на главния рефер за засада, който обаче не бе чут от Ван Перси. Въпреки своите огромни протести, че шумът му е попречил да чуе свирката, реферът показа втори жълт и съответно червен картон на холандското острие, а Арсенал остана с човек по-малко на терена.

Последваха минути на пълна доминация за домакините, докато лондончани бяха далеч от стабилната си игра в защита, която демонстрираха през първата част. Така логично се стигна и до 67-ата минута, когато капитанът Шави изведе отново своя тим напред в резултата. Атаката бе в типичен за Барселона стил и топката премина през Давид Вия и Иниеста, за да се озове в краката на Шави, а след това и в мрежата на лондончани.

Три минути по-късно каталунците получиха право да изпълнят и 11-метров наказателен удар. Педро навлезе в наказателното поле, но се озова на земята след съприкосновение с Кошчелни. В първият момент дори самите играчи на Барса останаха леко изненадани от отсъждането на главния рефер, но Лионел Меси не се поколеба и прати топката в мрежата на Арсенал за 3:1 в полза на Барса.

До края на двубоя Арсенал нямаше сили за нищо по-сериозно, а тимът на Пеп Гуардиола пропиля още няколко изгодни възможности, но все пак успя да се класира спокойно към четвърфиналите след победа с 3:1 и общ резултат от 4:3 в своя полза.

Водещи

Най-четени