Скъпи билети вбесиха феновете на Арсенал 16.03 | 15:38

"Клубът трябва да намери други начини, по които да реализира приходи", заявиха привържениците на "топчиите"

От iNews.bg

Лондонският Арсенал рискува да загуби сериозна част от своите най-лоялни привърженици, след като клубът взе решение да увеличи цената на сезонните пропуски за следващия сезон, съобщава "Индипендънт".

С 6.5% е увеличена стойността на сезонните пропуски от т.нар. "клубно ниво", като сред привържениците на Арсенал има притеснения, че това може да бъде последвано и от промяна в останалите категории.

Досега феновете от клубното ниво плащаха по 2500 паунда годишно за сезонна карта, но от догодина цената вече ще достига 2625 паунда. Този ход на Арсенал пък бе строго заклеймен от т.нар. "Тръст на привържениците" на Арсенал - AST, според който много фенове на "топчиите" могат да обърнат гръб на клуба.

"Изключително разтревожени сме, какво влияние ще окаже това на феновете в момент, когато сметките се увеличават, а заплатите не. Някои хора се страхуват и за работата си", коментира говорител на AST.

"При нас вече дойдоха много фенове, които споделиха своите притеснения. Те са разтревожени, че през следващата година няма да могат да си позволят да посещават мачовете на тима. Тяхната лоялност е поставена на границата".

Според феновете на Арсенал, клубът трябва да потърси други начини, чрез които да повиши приходите си.

"Арсенал трябва да се потруди по-здраво и да намери друг начин, по който да реализира печалби. Например комерсиални проекти. Феновете не трябва да плащат допълнително", коментираха от Тръста на привържениците.

Водещи

Най-четени