Барселона и Реал (М) един срещу друг през октомври 09.07 | 15:36

Изтеглиха програмата за новия сезон в Испания

От Константин Симидчийски

Шампионът на Испания Барселона стартира защитата на титлата си с домакинство на Леванте, докато основният конкурент на каталунците Реал Мадрид приема Бетис в първия кръг на сезон 2013/14 в Ла Лига.

Това определи тегленият днес жребий, като стана ясно кога ще бъде проведено и първото "Ел Класико" между двата гранда. Това ще се случи на 27 октомври, като домакин на двубоя ще бъде Барселона.

Второто "Класико" на "Сантяго Бернабеу" ще бъде изиграно на 23 март.

Тежка задача обаче очаква Барселона още във втория кръг на шампионата. Тогава "лос кулес" гостуват на Малага, докато Реал Мадрид ще има далеч по-лека визита на Гранада.

Не по-лесно за Барса става и в третия кръг, когато пред състава на Тито Виланова предстои ново тежко гостуване - този път на Валенсия. От друга страна, Реал Мадрид ще бъде домакин на Атлетик Билбао.

В четвърти кръг Барса посреща Севиля на "Камп Ноу", докато Реал Мадрид на Карло Анчелоти гостува на завърналия се в елита тим на Виляреал.

Атлетико Мадрид гостува на Севиля в едно от дербитата на първия кръг, докато Валенсия ще открие сезона с домакинство на Малага в другия по-любопитен мач от него.

Новият сезон в испанската Ла Лига ще бъде открит на 18 август. Всички мачове от първия кръг на първенството:

Валенсия - Малага

Барселона - Леванте

Севиля - Атлетико М

Райо Вайекано - Елче

Реал Сосиедад - Хетафе

Алмерия - Виляреал

Валядолид - Атлетик Б

Осасуна - Гранада

Реал Мадрид - Бетис

Селта - Еспаньол

Водещи

Най-четени