Барселона срещу Реал Мадрид на 1/4-финалите за Купата на Краля 13.01 | 08:10

Първият мач между двата отбора е на 18 януари на "Сантяго Бернабеу", а реваншът е на 25 януари на "Камп Ноу"

От Мариян Найденов

Това, което всички очакваха вече е факт - и през този сезон феновете на футбола ще се насладят на повече мачове между Реал Мадрид и Барселона, след като двата отбора за втора поредна година се паднаха един срещу друг за Купата на Краля.

Това стана, след като снощи Барселона победи Осасуна и в мача реванш в Памплона, този път с 2:1 и след 4:0 в първата среща на "Камп Ноу", каталунците си осигуриха среща с най-лютия си враг - Реал Мадрид на четвъртфиналите.

Въпреки че Барселона излезе с доста експериментален състав, младите играчи на клуба не срещнаха особени трудности, за да стигнат до победата. Сръбският нападател на Осасуна Деян Лекич изведе домакините напред в резултата в 41-ата минута, но след това Барселона стигна до пълен обрат с попадения на Алексис Санчес 49-ата и Сержи Роберто 72-ата минута.

Така на четвъртфиналите Барселона среща Реал Мадрид в повторение на финала от миналата година, когато "белия балет" грабна трофея след минимална победа с 1:0. Първият мач между двата отбора е на 18 януари на "Сантяго Бернабеу", а реваншът е на 25 януари на "Камп Ноу", като началният час и на двата двубоя е 23:00 б.в.

Ето и всички четвъртфинални двойки в турнира:

Реал Мадрид - Барселона

Атлетик Билбао - Майорка

Еспаньол - Мирандес

Валенсия - Леванте

Водещи

Най-четени